Veel strandjes, papa en mama op bezoek en circus! - Reisverslag uit Lausanne, Zwitserland van Marcelle Burbank - WaarBenJij.nu Veel strandjes, papa en mama op bezoek en circus! - Reisverslag uit Lausanne, Zwitserland van Marcelle Burbank - WaarBenJij.nu

Veel strandjes, papa en mama op bezoek en circus!

Door: Marcelle

Blijf op de hoogte en volg Marcelle

07 Oktober 2011 | Zwitserland, Lausanne

Als eerst wil ik iedereen bedanken voor de reacties op de site, het is superleuk om te lezen wie de verhalen en foto’s bij houdt!
Vorige week was een prachtig zomers weekje:D Ik ben elke dag met de kindjes ergens naar toe gegaan, waar we met water konden spelen. We hebben een tochtje op de stoomboot gemaakt van Ouchy naar Lutry en er was een dag dat Beer mee moest naar school. De oudste vroeg of ik de kleine kinderbuggy mee wilde nemen voor Beer, als ik hem ’s middags weer op zou halen. De hele middag hebben we ons vermaakt in het park met picknicken, alle spullen weer opruimen en een eindje verder weer gaan zitten. De oudste had ook zijn eigen rugzak mee en hij heeft zoveel fantasie, zo had hij een eierdoos en vroeg hij of ik een eitje wilde. Dat wilde ik natuurlijk wel en ik was benieuwd wat er uit de eierdoos zou komen… Zaten er kleine duploblokjes in! Ik moest zo lachen, het zag er geweldig uit!
De afgelopen weken heb ik zoveel mogelijk met de jongste naar school gelopen. Het gaat niet heel snel, maar op zich loopt hij al erg goed en vindt het ook fantastisch om zelf te mogen lopen. Het leuke is ook dat je zoveel reacties krijgt van andere voorbijgangers. Iedereen stopt wel even om naar hem te kijken of te vragen hoe oud hij is, of een heel verhaal op te hangen dat hij zo leuk lacht of zo schattig is (dat maak ik er dan maar van, ik zeg altijd maar een beetje oui, oui, oui;)) Gister was het trouwens heel erg. Het was eind van de middag en hij zat in de draagzak en sliep. Trekt serieus zo’n oud vrouwtje de doek naar beneden om naar hem te kunnen kijken. Volgens mij zei ze daarna zoiets als ‘ah lekker dicht bij mama’ Ik heb het maar zo gelaten;)
Vorige week vrijdag kwamen papa en mama in Lausanne! Nadat ik ’s ochtends de kinderen naar school had gebracht en boodschappen had gedaan, was ik de verdere dag vrij. Omdat ik in die week een keer een nacht alleen was geweest met de kinderen, bleven de kinderen ter compensatie de hele dag op de crèche. Dat was heel fijn, want zo had ik de hele middag om leuke dingen met papa en mama te doen. Ze kwamen met de auto en brachten al mijn spullen (de rest van de kleding, winterjas, bakken met leuke spulletjes voor in mijn kamer etc.) mee, die ik thuis voor ze had klaargezet in Augustus. Ik vroeg nog hoopvol ‘Is het veel?’ Hoewel eigenlijk ik het antwoord wel wist… Check de foto maar!
Vrijdagmiddag zijn we Lausanne ingegaan en hebben we een beetje rondgekeken, gewinkeld en vooral heel veel gekletst. Het was prachtig weer, dus we konden op terrasjes zitten en genieten van de zon. Eind van de middag liepen we van Ouchy naar Pully en daar hebben we gegeten in de pizzeria.
Zaterdagochtend ging ik bij papa en mama ontbijten in het hotel, ze sliepen in Ouchy. Vervolgens hebben we het wandelpad naar Pully weer gelopen en in Pully heb ik ze alle plaatsen laten zien, waar ik normaal gesproken rondloop. De scholen van de kindjes, de supermarkt etc. Het leuke was, dat we de familie tegenkwamen in de speeltuin! Zo konden papa en mama gelijk even kennis maken. ’s Middags zijn we met de trein naar Montreux gegaan. Montreux ligt ook aan het water en ik was er ook nog nooit geweest. Het was een mooi dorpje om te bekijken. De terugweg gingen we met de stoomboot, echt supermooi! Het was anderhalf uur varen naar Pully. We kwamen langs hele gebieden met wijngaarden, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Prachtig om te zien! Zaterdagavond waren we bij mijn familie uitgenodigd om te eten, dat was lekker en gezellig.
Zondagochtend kon ik nog ontbijten met papa en mama en toen brachten ze mij thuis en gingen ze aan hun lange reis naar Nederland beginnen.
Ik had ’s middags met Magdy afgesproken, we hebben een mooie wandeling door de wijngaarden gemaakt.
Afgelopen week was het tot en met woensdag nog heel erg warm. We zijn nog weer een middag in Vidy geweest op het strand, daar maak je ook altijd iets vreemds mee. Vorige keer die slangen, nu was iemand een toren (zeker 2m hoog) aan het bouwen van stenen uit het meer. Dan stond hij een hele tijd stil om de juiste balans te vinden en uiteindelijk was de toren hoger dan de man zelf!
Gistermiddag is het weer opeens omgeslagen. Ik had met een andere aupair en haar kindjes afgesproken om naar de dierentuin bij het circus te gaan. Vorige week had ik voor het eerst met haar afgesproken, en hebben we bij hun thuis gespeeld. Zij heeft 2 meisjes maar in dezelfde leeftijd als mijn jongens. Het was leuk om de circusdieren te bekijken, de olifanten waren favoriet! Maar over het weer, ook vandaag moest ik, voor het eerst sinds Bern, mijn jas aan.
Vanochtend is het gezin vertrokken naar hun opa en oma in België, dus ik ben alleen thuis tot en met zondagavond. Vanochtend toen ze weggingen, heeft de oudste heel vaak gezegd dat hij me zal gaan missen. Hij is sowieso de laatste tijd in een loving mood, want ik krijg heel vaak te horen ‘Marcelle, ik hou van jou!’ De jongste kletst heel veel, maar nog niet een duidelijk woord. Gister op school vroegen ze al of dat lag aan het Frans, maar nee in het Nederlands zijn het ook nog vooral geluiden. Hoewel hij nu wel overduidelijk ‘bus’ probeert te zeggen. Het klinkt een beetje als ‘duuussssssss’ Maar hij bedoelt duidelijk ‘bus’. Gister zei hij iets wat klonk als ‘Donald Duck’, toen kwam de oudste aan rennen: ‘Marcelle, Marcelle hij heeft donald duck gezegd’ Maar of dat nou de bedoeling was?
Ik moet de hele dag denken aan volgende week, dan ben ik namelijk rond dit tijdstip in Arnhem om met Maayke naar Nick&Simon (Symphonica in Rosso) te gaan:D (Mijn voorwaarde voor naar het buitenland gaan, was ook altijd dat ik terug zou komen voor N&S, want deze kaartjes hadden we al zo lang!) Gelukkig kon ik hier vrijdag vrij krijgen en vlieg ik voor een weekendje heen en weer naar Nederland. Dat zal wel even vreemd zijn, maar ook heel erg leuk! Ik heb er in ieder geval veel zin in!
Ik zie jullie reacties weer tegemoet!
Liefs, Marcelle

• 07 Oktober 2011 - 18:06

Willy:

Je bent al een echt moedertje, en net als je jongens missen wij jou ook, leuk dat pa en ma er waren en heel veel genieten bij n&s met je vriendin

• 07 Oktober 2011 - 18:33

Beate:

Hoi Marcelle,

Ik was het papiertje met je gegevens kwijt. Gisteren kreeg ik je e-mail adres van je moeder. Maar vanavond even googelen en ik vond je reisverslagen. Leuk dit te lezen en mooi dat je het naar je zin hebt.

• 07 Oktober 2011 - 21:49

Suze:

Hee meid, klinkt weer leuk allemaal! En veel plezier bij Nick en Simon, Maayke heeft het er ook al de hele week over gehad :P
    Liefs!

• 08 Oktober 2011 - 14:35

Klik:

Heerlijk, zo'n afwisselingvan p+p. : plicht en plezier. Ik begreep dat moeder Laura en d'r mannetje van die paar dagen enorm hebben genoten. En dat komt zomaar N. & S. opzoeken.Prima jongens, niks mis mee. Intussen alles weer opgeruimd ?Van je vader weet ik het niet zo goed, maar je moeder houdt van opruimen.Groetjes en een zeer plezierig uitstapje naar ons grijze landje. Klik.

• 08 Oktober 2011 - 20:05

Anne Marijn:

Whahaha, ga je gewoon terug naar Nederland voor Nick en Simon? Nou, dan heb je eigenlijk ook wel recht op een vip-behandeling met een meet & greet.. De echte fan, haha! Geniet er in ieder geval van! Bcp de plaisir en Suisse!
    xx Anne

• 15 Oktober 2011 - 07:02

Jenneke:

hoi macselle leuk om even gelzen te hebben heo het nu met je gaat. Ik leez ook dat je een weekend weer naar huis kan. zal wel lekker zijn. nou ik ben blij dat het je goed gaat.Ik heb niet zo veel nieuws alles gaat hier gewoon verder. nou allegoeds hoor groetjes jenneke