Pasen, bezoek en naar Nederland
Door: Marcelle
Blijf op de hoogte en volg Marcelle
07 Mei 2012 | Zwitserland, Lausanne
Het paasweekend was ik helemaal vrij. Donderdagavond had ik de kindjes naar het vliegveld gebracht, halverwege stapte de vader bij ons in de trein. Zij gingen met het gezin naar de opa en oma in Belgie. Zo had ik dus het huis voor mezelf en het weekend volgepland met leuke dingen. Vrijdag was ik met twee Nederlandse meisjes, Irene en Charlotte, naar Broc gegaan, het stadje vlakbij Gruyere, waar de chocoladefabriek staat. We kregen een rondleiding en zagen de hele geschiedenis van de chocola voorbij komen. Uiteindelijk kon je zien hoe de chocolade van Cailler gemaakt werd en de rondleiding werd afgesloten in de proefkamer waar je serieus alles kon proeven wat je wou. Eigenlijk kwam het op het volgende neer: een half uur lang liep je rond en zag je chocola in alle soorten en maten, je rook overal de geur van chocola en je werd dus helemaal lekker gemaakt. Dan kwam je, totaal geobsedeerd door chocola, in de proefkamer terecht waar iedereen zich dus vol op de chocola stortte om daar vervolgens weer misselijk uit te komen;)
Zaterdag ging ik naar mijn achternichtje, Cilia, in Zurich. We hadden elkaar voor het laatst gezien, toen ik 2 was en zij 4.. En nu – 20 jaar later - dus weer in contact gekomen met elkaar. Het was gelukkig gelijk heel gezellig en we hadden een goeie klik met elkaar. Daarbij was het nog extra leuk, dat we familie waren:D Zaterdag hebben we Zurich bekeken en ’s avonds mocht ik mee uit eten met de familie van haar vriend. Zondag zijn we een lange wandeling gaan maken in het bos en eind van de middag naar Cilia’s ouders geweest. Voor mijn gevoel gingen we naar vreemde mensen, maar ook dit was natuurlijk familie van mij, en zo werd ik dan ook ontvangen. Dat was echt zo leuk om mee te maken. Maandag zijn we nog in Bern geweest en toen was ik ’s avonds weer thuis.
Het weekend wat daarop volgde, hoopte ik nog weer te gaan skien. Ik had het helemaal gepland, zaterdag met Rachel en zondag met Rosemarie. Maar helaas regende het zo dat weekend, dat we besloten niet te gaan. Skien in de sneeuw is al naar, maar skien in de regen helemaal! Met Rachel ben ik uiteindelijk een dagje naar Geneve gegaan en zaterdagavond was het jazz-festival in Cully. Dat was echt heel erg leuk. Ze hadden in het kleine dorpje Cully, allerlei keldertjes en schuren open staan, waar je naar binnen kon lopen om verschillende jazz-bandjes te zien spelen. Zondag ben ik wel naar Villars geweest met Rosemarie, maar in plaats van te skien, zijn we gaan schaatsen. Was erg gezellig!
De ‘normale’ dagen met de jongens blijven ook leuk gelukkig. Je ziet ze groeien, op meerder vlakken. We kwamen een paar weken geleden weer eens in Pully Port, een speeltuin waar we echt misschien wel 3 maand niet meer gespeeld hadden. Toen merkte ik zo sterk dat ze zich beide zo ontwikkeld hadden. Dingen als de touw-loopbrug kon de oudste zelf en het lopen over het treinspoortje lukte de jongste eerst echt niet zonder te vallen. Ik moest hem altijd vasthouden en nu rent hij bijna achter zijn grote broer aan. Echt prachtig om die ontwikkeling mee te maken. Ook bijvoorbeeld dat ik nooit meer een draagzak meeneem voor de jongste, hij loopt gewoon zelf en als hij soms moe is, dan til ik hem eventjes. Ik zal binnenkort eens een verhaaltje schrijven hoe een normale dag als aupair er voor mij uit ziet, in plaats van alleen maar over de leuke activiteiten en de weekendjes weg te schrijven
Donderdag de 19e ging ik ’s ochtends naar het vliegveld om Martine op te halen. Ze bleef vijf dagen bij mij en dat was heel gezellig! De middagen met de jongens zijn we naar de kinderboerderij geweest en hebben we gezwommen. In het weekend zijn we met zn tweetjes met de stoomboot geweest (die eindelijk weer vaart, de hele winter niet!) naar Vevey. In Vevey hebben we leuk rondgelopen en een beetje gewinkeld. Uiteindelijk zijn we ’s avonds in Lausanne uit eten geweest. Zondag zijn we naar het zwembad Lavey les Bains geweest. Heerlijk relaxed gezwommen, in de sauna gezeten en nog een bizarre kleur, geur en licht therapie gevolgd;) Maandagmiddag bracht ik met de kindjes Martine weer terug naar het vliegveld en kwamen grandma en grandpa weer aan vanuit Amerika. Zij gaan nu de hele zomer hier blijven Eigenlijk kon ik die middag op het vliegveld niks anders denken als ‘ik kan niet wachten tot de volgende keer dat ik hier ben…’
Want.. een paar dagen later, vrijdagavond ging ik naar Nederland – naar Jochem – voor een lang weekend. We hadden elkaar nu 5 weken niet gezien en dat is wel echt lang moet ik zeggen! Het weekend was superfijn en gezellig. En daardoor het afscheid des te moeilijker. Maandagavond vloog ik weer terug en voor het eerst voelde ik me echt rot de eerste dagen in Zwitserland. ’s Middags met de kindjes totaal niet, maar vooral ’s ochtends als ik alleen thuis was. Gelukkig gaat dat gevoel na een paar dagen weer voorbij en tegen vrijdag was ik weer normaal, vrolijk en nuchter en genoot ik weer van Zwitserland en telde ik de nachtjes weer af. Ik mag ook totaal niet klagen deze keer, want volgende week woensdag ga ik alweer naar Nederland toe:0! Het Hemelvaartweekend dus. Dat kwam echt totaal uit de lucht vallen, ik had helemaal geen rekening gehouden met dat ik vrij zou zijn. Maar vorige week vertelden de ouders dat zij een lang weekend weggingen en wat voor een plannen ik had. Nou plannen had ik op dat moment nog niet, maar die waren snel gemaakt en het ticket nog sneller geboekt;) Het leuke is, dat het, het weekend voor mijn verjaardag is, dus dat ik ineens mijn verjaardag kan gaan vieren in Nederland!
Afgelopen weekend had ik weer leuke dingen gedaan met de mensen hier. Vrijdagavond uitgeweest in Lausanne. Zaterdagmiddag heb ik een mooie wandeling gemaakt door de wijngaarden en lang in Lutry gezeten aan het water. ’s Avonds hadden we een gezellige bbq hier thuis, met kennissen van de familie. Zondag was er carnaval in Lausanne en heb ik met Rosemarie, Irene en Charlotte gekeken naar de optocht. Was erg gezellig.
Vanaf vandaag ben ik een weekje fulltime moeder. De ouders zijn beide vertrokken naar het buitenland en komen donderdagnacht/vrijdagavond weer thuis. Maar dat gaat vast allemaal goed komen. Vanavond was het in slaap vallen van die twee echt een drama, maar ik hoop dat ze daarvoor in de plaats de hele nacht gaan doorslapen;) We zullen zien!
Liefs & tot gauw!
07 Mei 2012 - 21:17
Suze:
Hey Marcelle, leuk om weer een verhaaltje van jou te lezen. Ik ben nog steeds een beetje jaloers op je, volgens mij vermaak je je prima. Hebben we eigenlijk al een foto van jou en je vlam gezien? Anders wordt dat natuurlijk wel even tijd ;-). Veel plezier maar weer! Liefs -
07 Mei 2012 - 21:47
Marleen:
Hey je vermaakt je nog prima zo te lezen! Kom je met hemelvaartsdag nj wel of niet thuis...hoor verschillende geruchten! Liefs -
08 Mei 2012 - 18:56
Klik:
Best wel gezellig dat chocoladefestijn, maar waar blijft dat foto-tje van je vriendje.Natuurlijk gezellig weer in ons landje. Mijn kleindochter gaat straks weer naar haar vriendje in Zwitserland, ook gezellig. Weer bedankt voor je uitvoerig verslag.Groetjes, Klik. -
23 Mei 2012 - 21:42
Hannie Ten Elshof, :
Wat een prachtig verslag en wat beleef je veel.
Van harte gefeliciteerd (dus wel te laat) .
Onze Hollandse jongens zijn nog in Lausanne. Zou je ze nog zien?