Pauline en Martine op bezoek en de SeaBattle
Door: Marcelle
Blijf op de hoogte en volg Marcelle
19 April 2010 | Zweden, Linköping
De weken voor Pasen was ik druk met de eerste stagedagen lopen, zoals ik ook beschreef in mijn vorige verhaal. Ook heb ik de eerste twee vakken afgerond. In dit half jaar in Zweden volg ik vijf vakken, Film&Video en Special Education stonden alleen voor het eerste kwartaal gepland. Als eindopdracht voor deze twee vakken moest ik een paper schrijven, waar ik voor Pasen druk mee bezig was. Ik was blij dat het me lukte om beide verslagen af te krijgen, voor m’n bezoek zou komen! Misschien weten jullie nog dat ik in het begin voor Film&Video in een studiegroep twee filmpjes moest maken. Het ene filmpje is te groot en we krijgen het niet voor elkaar om die op internet te zetten (erg jammer, al zeg ik het zelf;)) De andere, de Music video, staat op youtube! De opdracht was om zelf een lied te schrijven, de muziek er bij te componeren met behulp van een computerprogramma, het lied zelf in te zingen en er vervolgens een videoclip bij te maken. Ik deed dit samen met een Nederlands meisje en vier Duitse meisjes. Hoewel we niet de allerbeste zangers zijn, waren we toch wel trots op het resultaat. Je hoort mij in het derde, zesde en zevende couplet.. Als je klikt op de volgende link, kun je het filmpje zien:
Toen werd het eindelijk vrijdag en ging ik eind van de middag naar het vliegveld om Pauline om te halen:D Ze landde mooi op tijd en we gingen non-stop kletsend met de bus en trein terug naar Linköping. De volgende dag deden we een sightseeingtour door de stad. We zijn in Gamla Linköping geweest en natuurlijk geëindigd in de winkelstraat!:D Weer terug thuis heeft Pauline mijn haar geverfd, ik had wel zin in iets anders, maar durf hier niet naar de kapper. Ik heb namelijk al drie verschillende verhalen gehoord van mensen die wél naar de kapper zijn geweest hier, maar niet tevreden waren met het resultaat. Dus dit was een hele goede oplossing en ik ben heel blij met m’n nieuwe kleurtje:D (zie foto’s ;)) Zaterdagavond zijn we uitgeweest in Platå, waar het zo enorm druk was dat we eerst drie kwartier in de rij stonden buiten:S Verder was het erg leuk!
Zondag was het eerste paasdag en zijn wij de dag ook begonnen met een paasontbijtje. Daarna gingen we de stad weer in, maar door Pasen waren natuurlijk de winkels dicht. Gelukkig vonden we een heel leuk parkje met een waterval en riviertje, waar we heerlijk konden genieten van de zon. Zondagavond kwam Desiree ook langs, vanuit Norrköping en dat was heel gezellig.
Maandag stonden we vroeg op, om met de trein een dagje naar Stockholm te gaan. Toen Pauline het gordijn open deed, zagen we wel dat er iets veranderd was, maar wat..? Na een paar seconden had ik het door, de witte wereld was terug!! Er lag gewoon weer een paar centimeter sneeuw, echt niet te geloven! Ik dacht echt dat we de sneeuw-periode wel afgesloten hadden, maar niet dus.. Om kwart over elf liepen we Stockholm in en het sneeuwde nog steeds. We liepen zonder een echt doel door de stad en kregen het toch wel redelijk koud dus besloten we een gebouw/museum in te gaan. Dit bleek het Royal Palace te zijn en was heel erg leuk om te zien. Toen we uitgekeken waren liepen we naar buiten, waar veel mensen op een binnenplaatsje aan het wachten waren, blijkbaar ging er iets bijzonders gebeuren.. En inderdaad, we waren precies op tijd voor de wisseling van de wacht! Wat hebben wij gelachen zeg, het was ook zo grappig! Compleet met muziekcorps, kwamen zo’n dertig van die mannen, twee bewakers verwisselen. Echt heel erg leuk om te zien. De rest van de dag hebben we ons vermaakt met rondlopen, gebouwen bekijken en winkelen;)
Dinsdagochtend had ik college Children’s Rights en is Pauline met me mee gegaan. Het college was in Norrköping, dus zag zij die stad ook gelijk. Dinsdagmiddag hebben we nog een beetje gewinkeld en eind van de middag kwam Desiree weer bij ons. We zijn samen bij de pizzeria gaan eten en ’s avonds uitgeweest in de HG.
De volgende dag, werd een echte vliegveld-dag voor Desiree en mij. We brachten ’s ochtends Pauline weg, na een superleuke week, en vermaakten ons de hele dag in het dichtstbijzijnde stadje Nyköping. Om 18:10 uur landde het vliegtuig waar Martine in zat, en haalden we haar op. Helaas was haar koffer niet meegekomen (door een fout was die in Portugal beland!) dus voor we die toestand helemaal geregeld hadden, hadden we de bus en trein al gemist. We hadden gelukkig genoeg om over te kletsen, dus we verveelden ons niet. Om 22:00u konden we dan eindelijk met de laatste bus terug naar huis..
Martine had eerst bij Desiree gelogeerd en op donderdag eind van de middag kwamen ze samen bij mij. We zijn die avond met Myrthe en Johannes uitgeweest in Platå in de stad. Op vrijdag kon ik opnieuw de sightseeingtour geven;) Het blijft gelukkig leuk om te doen! We zijn weer in Gamla Linköping geweest, hebben de kerk gezien en waren ook nu shoppend geëindigd. Vrijdagavond lekker film gekeken en toen gaan slapen. Op zaterdag zijn we naar de Ikea gegaan, en daar gaan winkelen in het winkelcentrum, als laatst hebben we boodschappen gedaan, natuurlijk bij de Maxi. ’s Avonds weer heerlijk film gekeken.
Zondag, na ons ontbijt (wat bijna lunch was) bracht ik Martine en Desiree terug naar de trein. Martine bleef toen nog een nachtje slapen in Norrköping en voor mij werd het tijd om mijn koffer te pakken, want….
Maandag 12 april begon de SeaBattle! Met drie bussen vol studenten werden we gebracht naar de haven in Stockholm, waar echt een enorm groot cruiseschip stond.. Niet te geloven!!:D Aan boord waren restaurantjes, een supermarkt, twee discotheken, heel veel (lounge)bars en de boot had vijf verdiepingen. We vermaakten ons eerst met rondlopen en bekijken wat er allemaal te zien was, ook zijn we op het dek geweest, toen de boot uit Stockholm wegvoer. De hele avond waren er dingen te doen, van Salsa dansen tot zingen in de Karaokebar. Ook konden we de eerste avond aanschuiven bij een heel lekker buffet:D Tot diep in de nacht hebben we gedanst en toen nog een paar uurtjes geslapen. De volgende ochtend waren we om 10:00 uur (dat was voor ons 9:00 uur) in Tallinn, de hoofdstad van Estland. We kregen een tour met gids door de stad. Wat een mooie stad is het zeg! Heel veel mooie gebouwen en kerken, het had een beetje een middeleeuwse uitstraling. Na de tour hebben we op een terrasje gezeten, want ook in Tallinn scheen de zon. Daarna hebben we nog wat gewinkeld en gegeten in een restaurantje. Om 17:00 uur moesten we weer terug op de boot zijn en zo gingen we weer terug naar Stockholm. Deze tweede avond, begon het programma eigenlijk weer van voor af aan;) Op woensdagmiddag was ik weer thuis van een korte maar hele leuke vakantie.
Donderdag ging ik naar stage, dat was weer een leuke dag! Weer terug in Linköping ging ik naar de universiteit om mijn boardingpass uit te printen, want die vrijdag zou ik met vriendinnen naar Riga in Letland gaan. Helaas kwam eind van de middag het bericht dat waarschijnlijk alle vliegvelden in Zweden gesloten gingen worden, door de vulkaanuitbarsting in IJsland. Om 18:00 uur was dat inderdaad het geval, dus konden we alles gaan annuleren.. Heel erg balen, maar niets aan te doen.
Zo was ik dit weekend dus opeens toch in Linköping, wat ook wel weer heel erg leuk was, want het was het laatste weekend van Desiree dat ze in Zweden is. Ze is van vrijdag tot zondag bij mij geweest en dat was heel erg gezellig!:D
Nog even een andere, ook belangrijke en leuke gebeurtenis, ik heb een WPO-plek (stageplaats) voor volgend jaar! Na een periode van sollicitatiebrieven schrijven en gesprekken voeren (telefonisch, want ik kon natuurlijk niet langs komen) mag ik volgend jaar komen ‘werken’ op de Mariabasisschool in Marknesse. Het hele schooljaar lang zal ik op donderdag en vrijdag juf zijn in groep 4/5 :D
Ik geloof dat ik alles wel weer beschreven heb, van mijn leventje hier. Ik zie jullie reacties heel graag weer tegemoet, want dat blijft ontzettend leuk om te lezen:D
Heel veel liefs,
Marcelle
PS. Voor diegene die zich zorgen maken, of ik deze weken niet iets aan de studie had moeten doen, het was paasvakantie hier, dus vandaar kon ik zonder problemen leuke dingen doen met Pauline, Martine en Desiree en met de SeaBattle meegaan. De komende tijd gaat het wel drukker worden, vooral met stagelopen. Maar aankomend weekend ga ik eerst nog naar Stockholm toe en laat dan het drukke leven maar beginnen!
19 April 2010 - 19:03
Martine:
hey meid
wat vet leuk om allemaal te lezen. was echt super om zweden te zien en te weten waar je het over hebt. Mis Zweden nu al een beetje en de gina:P maar natuurlijk het meeste jou!
Filmpje is ook erg leuk. Leuk bedacht en gedaan en zingen klinkt ook erg leuk!
Ga hem zo nog een keer luisteren.
Liefs en knuffel!! -
20 April 2010 - 18:25
Willy V'hof:
oh ja jullie studeren daar, denk telkens dat jullie vakantie hebben.
knap hoor die videoclip.doei
21 April 2010 - 15:56
De Kleintjes:
Dan en ik hebben er een avond voor over gehad om te ontdekken welke kleur je haar nu heeft !Rood, Licht rood, Oranje, licht oranje? Blauw en zwart vallen "" onzes inziens"af. Wat dan wel?Heb je echt nog tijd om te studeren? In ieder geval ben je zeer gevariëerd bezig. Verandering van spijs kan je zo jaren volhouden.Op onze leeftijd worden we nog jaloers !Ga zo door.Groetjes. -
24 April 2010 - 11:20
Suze:
Hey meid!
Wat maak je ook weer veel mee. Zo'n cruise klinkt wel supersupergaaf zeg! :D Veel plezier nog daar en ik ben benieuwd naar je volgende verslag!
Liefs! -
25 April 2010 - 19:53
Femmie:
Lieverd wat fijn dat je volgende stage in Marknesse is en vooral dat het in NEDERLAND is! Veel plezier nog daar!
Liefs van ons -
26 April 2010 - 06:29
Pauwie:
Schatje!!!!!!
Ik had vanacht over je gedroomd (heel vaag, we gingen auto rijden) haha dus ik besloot je site weer eens te checken. Wat een leuke verhalen weer en wat een práchtige videoclip. Vooral mooi dat jullie zingen dat jullie arme sloebers zijn door alle drank die jullie hebben ingeslagen, en dat jullie hopen niet in een tent te eindigen :P hahaha. Maar snel met skypes!! Er is weer heel veel gebeurd: het wijnfeest bijvoorbeeld en wist je al dat ik nu definitief ga verhuizen naar Sanne's huis? Nou, ik maak er weer een veel te lang verhaal van, dus we praten snel en veel plezier nog meissie!!
Kusseeeeeen!! -
27 April 2010 - 10:46
Anne Marijn:
Haha, wat een leuk Erasmus-lied! Veel plezier nog daar!
Liefs,
Anne -
27 April 2010 - 20:52
Beate:
Hoi Marcelle,
Ondanks stage en school heb je toch nog best veel tijd om leuke dingen te doen. Zo zie je ook nog wat van de wereld. Nog veel plezier